kuva

Tervetuloa Vesijärven ystävät ry:n kotisivuille

Kerromme sivuillamme ajantasaista tietoa Vesijärven tilasta ja sen virkistys- ja hyötykäyttömahdollisuuksista. Saat myös tietoa yhdistyksen, jäsenyhdistysten ja tukijoiden toiminnasta ja tavoitteista.

Lähde mukaan toimintaan ja tapahtumiin

Laitialan uimarannan kunnostus virkistyskeitaaksi.

Toteutamme tänä kesänä Vesijärven Lahdenpohjan Laitialan uimarannan kunnostuksen.

Hankkeen konaisbudjetti on 35.500,00 euroa ja siihen olemme saaneet tukea Etpähä ry.ltä 50 %. Toinen puolikas koostuu talkoista, omasta rahoituksesta ja sponsorirahoituksesta.

Työt ruoppauksen osalta on suoritettu ja nyt edessä on talkootöinä tehtävä massiivinen alueen kunnostus ja laavukrillin asennus.

Uimarata-alue on Hollolan Kunnan omistuksessa oleva yleinen uimaranta joka oli kasvamassa umpeen ja hajuhaittoja oli lisääntyvästi. Kunnalta rahaa kunnostukseen ei ollut tiedossa ja kunnan omana työnä kunnostus olisi varmaan maksanut yli sata tuhatta euroa. Pääsimme sopimukseen että haemme rahoituksen ja hoidamme homman. Vastavuoroisesti kunta uusii vaarallisen tieliittymän ja tuo alueelle tarvittavat hiekat ja sorat.

Uimaranta on uimakäytössä koko kesän ja tehtävät kunnostustyöt eivät haittaa rannan käyttöä.

Alla muutama kuva tapahtuneesta ennen ja jälkeen.

Alla kuva kokonaissuunnitelmasta

Järviruon talviniitto 2018 onnistui hyvin

Olemme mukana toiminnassa monin tavoin.

Katso video viime talven niitoista TÄSTÄ

Katso tietoa toiminnastamme  TÄSTÄ

Valuma-alue ja järvikunnostusta.

Alueen suurin yksittäinen vesistön kunnostushanke on Vesijärven Lahdenpohjan kunnostus.

Katso kuva-albumi  TÄSTÄ.

Toteutamme ja olemme mukana mm. kosteikkojen, laskeutusaltaiden yms. rakentamisessa, monenlaisissa järvikunnostuksissa jne.

Kaislan talviniittoon uutta potkua.

Olemme mukana kehittämässä ja toteuttamassa kaislan talviniittoa Vesijärvellä tulevana talvena yhteistyössä urakoitsijana toimivan Hot Mill Oy:n ja Vesijärven niittoja rahoittavan Vesijärvisäätiön kanssa. Kuvan härveliin rakennetaan sähköhydrauliikalla toimiva niitturi jolla kaisla niitetään ja kuskataan läjityspaikkaan maalle. Hommaa on kokeiltu kahtena talvena Avant monitoimikoneella, mutta jääolosuhteet ovat estäneet mittavimmat niitot. Kuvan kone kulkee maalla ja vedessä eli vahinkoja ei tapahdu vaikka jää pettää. Vastaavaa laitteistoa ei ole rakennettu eikä kokeiltu koko maailmassa. Saatte kauttamme tietoa työn onnistumisesta heti täiden alottamisen jälkeen. Tällä hetkellä vesisohjo lumen ja jään välissä estää tehokkaat niitot

Katso lisää kuvia TÄSTÄ.


  

Tapahtumia ja toimintaa.

Järjestämme koko perheen tapahtumia joista suurin on Pikku-Veskun tapahtuma vuosittain

Pikku-Veskun puuhapiknik 15.8.2015

Katso  kuva-albumi  TÄSTÄ

Vesijärvisäätiön uutiskirjeistä saat ajankohtaista tietoa.

Katso uutiskirjeet tästä

Yhteistyössä mukana jo 10 yhdistystä. Yhteistyöllä eteenpäin.

Katso yhdistykset tästä