kuva

Lahdenpohjan kunnostus 2002-2017

08.01.2016

 

 

 

 

Katso kuva-albumi  TÄSTÄ

 

Ilmakuva  rannan pohjoispuolelta vuodelta 2000 ja 2010 ranta paljon huonommassa kunnossa

Ilmakuva rannan eteläpuolelta vuonna 2000

Ilmakuva vuodelta 2014 ja valkoisella merkityt kohdat kunnostetaan 2016 loppuun mennessä. 1-3. kostekkojen patojen loppukunnostusta, 4. potkitusten päälle ajetun maan tasausta, 5-7 altaiden pohjapatojen loppukunnostusta, 8 penkan vahvistus, 9 venevalkaman laajennus, 10 väylän avaus, 11 lintualueen kunnostusta, 12-16 väylien avausta ja penkkojen poistoa, 17 pohjapadon korjaus.

 

Lahdenpohjassa raivattiin rantapusikkoja ja puita

Tukityöllistetyt työn touhussa. Katso lisää TÄSTÄ

 

Vesijärven Lahdenpohjan rannan kunnostus jatkuu rannansuuntaisten väylien tekemisellä. Väylät parantavat veden virtausta, ovat oivia kutupaikkoja kaloille, vesilinnut tykkäävät niistä ja toimenpide kokonaisuudessaan parantaa järven tilaa ja lisää luonnon monimuotoisuutta. Kuvassa saatu ruopattua n. 100 m pitkä väylä, jonka maisemointi tapahtuu roudan sulettua. Homma toteutuu talkootyönä.

 

 

Upotin ( Risto Kauhala ) kaivinkoneeni Hollolan Lahdenpohjaan. Nosto-operaatio oli haasteellinen, koska se oli hyttiä myöten liejussa ja kone ei käynyt eli se piti vetää nahkoineen ylös. Onneksi Rantala-Timberin ponttoonikaivuri oli hommissa Hammonjoella ja saatiin apuun. Kuskin idea padota uponneen kaivurin reunat ja tyhjentää monttu vedestä oli erinomainen idea ja pelasti tilanteen. Suuri kiitos kaikille nosto-operaatiossa mukana olleille. Rantala-Timber, Olavi Stark, Jere Sarin ja Eero Koskinen. Loppu hyvin, kaivuri kuivilla ja lähti kitkutellen käymäänkin kuivalla maalla. Pikku remppaa ja hommat jatkuu.

 

                                       

Lahdenpohjan lintutornilla oli tungosta 15.08.2013.

Kansainvälisen vesistönkunnostusverkoston seminaarin osallistujat kävivät tutustumassa ko. alueen vesistökunnostuksiin.

Paikalla oli n. 130 hlöä.

Vesijärven ystävien puolesta kerroin hoito- ja kunnostustoimista

 


« Mene takaisin